Randmeer

De Randmeer is een open kielboot, met een ruime kuip en strakke rondspant lijnen. Dankzij de nét wat dieper stekende kiel verlijert hij minder dan een 16m2, en kan de Randmeer over het algemeen ook sneller varen én hoger aan de wind. In onze haven ligt de Randmeer Touring. Dit model heeft een vaste kiel in plaats van een kielmidzwaard, en net als de Laser Vago een trapeze!

Op de Brielse Zeilschool krijg je samen met maximaal drie andere cursisten les in een Randmeer. Er zit één instructeur aan boord die je alle fijne kneepjes van het zeilen bij kan brengen. Zo leer je hijsen en strijken, gijpen, man-over-boord, aanleggen en nog veel meer. De boten worden zo ingedeeld dat je bij cursisten in de boot zit die van gelijkwaardig niveau zijn. Overdag wordt er fanatiek gevaren om te oefenen voor CWO I, II en III. Het draait natuurlijk niet alleen om het zeilen en het halen van je diploma. Tussen de lesblokken door is er veel tijd voor leuke spelletjes, een frisse duik of gezellige liedjes.

Kortom, de Randmeer is uitermate geschikt voor de beginner én de gevorderde zeiler, en er is naast de lessen ook veel tijd voor ontspanning en plezier.