Randmeer

De Randmeer is volgende zomer 60 jaar oud (ontwerp: 1962). Slechts vijf jaren jonger dan de leukste en beste zeilschool van héél Nederland! Sinds de oprichting in 1957 wordt er rondgevaren in de welbekende 16 Kwadraten, ofwel de Kuubs, maar ook de Brielse Zeilschool moet met haar tijd mee gaan. Daarom zijn we sinds het zeilseizoen van 2018 van de Kuub overgestapt op de Randmeer.
De Randmeer is een open kielboot, net als de vertrouwde Kuub. Hij heeft een ruime kuip, en strakke rondspant lijnen, hierdoor zeilt hij met net zoveel souplesse als de Kuub. Maar dankzij de nét wat dieper stekende kiel verlijert hij minder, en daarmee valt de grootste ergernis tijdens de hogerwal ook meteen weg! De Randmeer kan over het algemeen ook sneller varen én hoger aan de wind.

In onze haven ligt de Randmeer Touring te liggen. Dit model heeft een vaste kiel in plaats van een kielmidzwaard. En net als de Laser Vago een trapeze!

Op de Brielse Zeilschool krijg je samen met maximaal drie andere cursisten les in een Randmeer. Er zit één instructeur aan boord die je alle fijne kneepjes van het zeilen bij kan brengen. Zo leer je hijsen en strijken, gijpen, man-over-boord, aanleggen en nog veel meer. De boten worden zo ingedeeld dat je bij cursisten in de boot zit die van gelijkwaardig niveau zijn. Overdag wordt er fanatiek gevaren om te oefenen voor CWO I, II en III. Het draait natuurlijk niet alleen om het zeilen en het halen van je diploma. Tussen de lesblokken door is er veel tijd voor leuke spelletjes, een frisse duik of gezellige liedjes.

Kortom, de Randmeer is uitermate geschikt voor de beginner én de gevorderde zeiler, en er is naast de lessen ook veel tijd voor ontspanning en plezier.