Laser Vago

De Laser Vago is een moderne tweemans zwaardboot. De boot is door zijn veelzijdigheid niet alleen geschikt voor jeugdige zeilers, maar is voor gevorderden ook een grote uitdaging. De boot zit bomvol moderne technieken zoals een gennaker, neerduwer, rolfok en een reefbaar grootzeil. Dit bevordert het zeilniveau én het zeilplezier. Een zeilweek in een Laser Vago is voor iedereen een droom die op Brielle uit kan komen. Pas geleden hebben we er zes nieuwe Vago’s bijgekregen! Misschien ben jij wel de volgende die als de bliksem over de Brielse Maas planeert… in een gloednieuwe Laser Vago!

De wedstrijdcursus

Tijdens de wedstrijdcursus leer je wat zeilen in een zwaardboot inhoudt. Je vaart dan de hele week met onze Laser Vago’s. Dit is een waanzinnig actieve manier van leren zeilen! Je komt alles te weten over starten, in de trapeze hangen, de juiste zeilstanden, wedstrijdbanen varen, boeien ronden en wat te doen als je omslaat. Je leert dit allemaal tijdens de vele oefeningen en wedstrijden die je in deze week doet. Het is wel gewenst dat je enige zeilervaring hebt voordat je aan de wedstrijdcursus begint en dat je minimaal 50 kg weegt.

’s Avonds krijg je theorielessen over ‘boathandling’, trimmen en de tactiek van het wedstrijdzeilen. In de Laser Vago krijg je dus apart van de Randmeercursisten les. Alle andere leuke activiteiten om het zeilen heen doe gezellig samen als een grote groep!