Terrein en gebouw

Het verenigingsterrein is gelegen aan de Brielse Maas, een mooi stukje natuur vlak bij het historische plaatsje Brielle. Op het terrein vind je het gebouw, onze haven met 8 Randmeren, 10 Optimisten en 6 Laser Vago’s, de motorboten: de Zeehond, de Woofer, de Arend en de Whaly en het achterterrein voor de leiding.

Het gebouw

Sinds 1993 staat het gebouw met één meisjes- en één jongensslaapzaal met ieder eigen douches en toilet. Tussen de slaapzalen zit de middenzaal en de keuken. Elke slaapzaal biedt ruimte aan 21 cursisten. Als het slecht weer is, wordt er gedineerd in de middenzaal. Anders eten we lekker buiten op de vlonder of soms zelfs ergens in de natuur of op het water! De middenzaal wordt ook gebruikt voor andere activiteiten zoals disco’s, stormbanen, levend cluedo en natuurlijk theorielessen.

Onderhoud

Om te zorgen dat het gebouw netjes en in goede staat blijft wordt er elk jaar een grote klus aangepakt. Afgelopen paar jaar zijn de douches voor de cursisten geheel vernieuwd, is de de keuken verbouwd. Ook de toiletten in de middenzaal zijn vernieuwd, zo voldoet het gebouw weer aan de modernste eisen. Er ligt een geheel nieuwe vloer in het gehele gebouw en twee jaar gelden is nog de damwand van het terrein vervangen!