Onze kampen

Er zijn verschillende kampen op Brielle. Tijdens de zomervakantie zijn er 7 Zomerweken en tijdens Hemelvaart, Pinksteren en de meivakantie zijn er twee Optiweken en een Lenteweek. Al onze kampen zijn met overnachting!  Voor de data, leeftijden en prijzen van de zeilcursussen 2021, zie de weekindeling.

Optiweek

De optiweek is er speciaal voor een eerste kennismaking met zeilen. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan is deze week echt iets voor jou! In deze week zeil je alleen, maar soms ook met z’n tweeën in een Optimist. Tijdens de optiweek krijg je in kleine groepjes les van twee instructeurs in een motorboot. Door middel van spellen in en met je boot leer je snel het varen in de Optimist. Als je al kan zeilen krijg je wat meer gevorderde les en vaar je misschien wel een wedstrijdje!

Ook is er natuurlijk veel tijd voor andere activiteiten. Overdag wissel je het zeilen af met spellen op de wal en ‘s avonds wordt er nog een groot avondspel gedaan. Door het eigen weekthema en alle creatieve ideeën van de leiding wordt het altijd weer een superweek!

Er zijn in 2021 twee optiweken; Als je na de optiweek de smaak te pakken hebt kun je in de zomer ook in een Optimist zeilen, dit kan dit jaar in week 1, week 4 en in week 5.

Lenteweek

Een wat nieuwer weekend is de Lenteweek. Dit is een weekend voor kinderen in de leeftijdscategorie van 12 t/m 15 jaar. Tijdens dit lange weekend is er voor cursisten de mogelijkheid om kennis te maken met Brielle en te komen zeilen in onze Randmeren en Laser Vago’s.

In de Lenteweek kan je een vorderingenstaat halen. Dit kan erg nuttig zijn om in een zomerweek makkelijker je CWO te halen.

Ook is de Lenteweek dé mogelijkheid om de stap van de optimist naar de Randmeer of Vago te maken. Ook als je nog geen zeilervaring hebt kan je in de Lenteweek je eerste stappen maken in de Randmeer of Laser Vago. Het is in feite een korte zomerweek: met eigen thema, enthousiaste leiding, leuke spellen en hoge kwaliteit zeilles!

Zomerweek

In de zomervakantie zijn er zeven zomerweken op de Brielse Zeilschool. Elke week heeft zijn eigen leeftijdscategorie en bootsoorten en er is plek voor 42 cursisten. Zo zit je altijd in een week met leeftijdsgenoten en kan je kiezen in welke soort boot je wil varen. Een zomerweek duurt zeven dagen, die allemaal bol staan van de activiteiten! ‘s Ochtends wordt je gewekt met muziek en als je wil, kan je dan al gaan zwemmen. Na het ontbijt, binnen of buiten, ga je zeilen in een Optimist, Randmeer of Laser Vago. De lunch is vaak op locatie, zoals op een eilandje of groot grasveld. Daar wordt dan een mooi spel gespeeld zoals Hollandse Leeuwen of levend stratego! Ook is er altijd een lunchspecial zoals de zelfgemaakte Brielle Paté.

Aan het eind van de middag vaar je de haven binnen terwijl de Juf en Assi een gekke stunt aan het opvoeren zijn, zoals een quiz op het water waarbij je een broodje knak bij elkaar kunt verdienen. Iedereen krijgt hier altijd wat lekkers! Als de boten weer netjes in haven liggen, is het tijd voor het avondeten.  Als het lekker weer is gaan we barbequeën, varend langs de MacSail, of eten we op het vlonder. Hierna heb je wat tijd voor jezelf. Tijdens de zomerweken wordt na het relaxen theorieles gegeven en daarna is het tijd voor het avondspel! Dit speel je met de hele groep en is misschien wel een Vossenjacht of het Rode draad spel. Na het spel is het tijd voor een kop thee, met bijvoorbeeld de Pinkelkoning of een goed verhaal van de HL. Dan is het helaas tijd om te gaan slapen, maar met mooie dromen over wat de volgende dag voor een fantastische activiteiten zal bieden!

Kortom; een zomerweek op de Brielse Zeilschool is een week om niet snel te vergeten!